sunnuntai 28. helmikuuta 2016

Ensimmäinen viikonloppu

Matka oli helppo suorittaa Bratislavaan asti.
Eipä näkynyt paljoa lunta Itävallan nurkilla. 
Lento Oulusta Helsinkiin oli helppo, Helsingissä minulla oli 1h 15min vaihtoaikaa ja se riitti hyvin kahvikupposeen, vessakäyntiin, pariin kauppaan ja lähtöportin etsimiseen, mutta kelloa piti katsoa vähän väliä että varmasti ehdin hyvissä ajoin lähtöportille sillä se oli toisessa päässä lentokenttää. 

Kuva ohi kuljetun kylän päiväkodista.
Wienistä Bratislavaan matka sujui myös helposti, tulin tämän osan matkasta bussilla mikä kesti noin yhden tunnin. Olin ostanut bussilipun jo Suomessa slovaklines.sk sivustolta, lippu maksoi 4€. Näitä busseja lähti puolen tunnin välein Wienin lentokentältä Bratislavan keskustaan. Slovakilinesin bussien lähtöpaikka oli heti kun lentokentän ovista astui ulos, piti mennä vain yhden tien yli. 
Matka kulki erinäisten kylien kautta ja peltojen ohi, matkalla pystyi hyvin huomaamaan, että Itävalta ja Slovakia käyttävät paljon tuulivoimaa, sillä tuuliturbiineita oli paljon. 

Minua vastassa oli ystävyyskoululta opiskelija joka saattoi minut Hotelli/asuntola Druzbaan. Asuntolan puolella ei netti toimi kuin nettipiuhalla, joissakin huoneissa harvakseltaan netti toimii langattomana. Minun majoitus vaihdettiin hotellin puolelle missä netti toimii langattomana, sillä minulla on koululta iPad lainassa, mihin saa netin vain langattomasti. 

Hotellin puolella osa huoneista ei ole savuttomia, joten huoneeni haisee tupakalta. Uskon että viereisen huoneen asukas polttaa sisällä ja oven kautta haju tulee myös minunkin huoneeseen, hyvä että onneksi ikkunoita voi pitää auki niin saa raitista ilmaa. Pääsen illemmalla vaihtamaan huonetta, savuttomaan osaan hotellista. Kannattaa siis heti alussa sanoa millaisen huoneen haluaa.
 

Ensimmäisen viikonlopun aikana olen käynyt tutustumassa Bratislavan vanhassa kaupungissa, enkä ollut ainut turisti, kuulin jopa suomea yhdestä porukasta, joka käveli ohi. Vanhassa kaupungissa on monia nähtävyyksiä, ja osa patsaista on myös hauskoja,joille ei ollut sen enempää mitään selityksiä. 
Olen myös yrittänyt selvittää bussien ja ratikoiden aikatauluja, mutta kuulemani mukaan bussit ja ratikat saattavat olla ajoissa tai myöhässä, joten aikataulut eivät välttämättä pidä paikkaansa. Arkipäivänä bussit ja junat kulkevat noin 7-10min välein ja viikonloppuisin 10-20min välein, riippuen onko linja kuinka "suosittu", joten perille pääsystä ei tarvitse huolehtia. 
 
Tässä on entisestä kaupungin portista palanen mikä on jätetty muistoksi.
Kuvassa taustalla Tonavan joki.
                                             

                           




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti